Jaktradio Guide

Går du i köptankar och söker en bra jaktradio? - Köp online

Jägare överskattar sin egen kunskap

På sistone har jag blivit väldigt trött på att vara jägare. Kanske grundar det sig delvis på att det ännu är långt kvar till höjdpunkten av jaktsäsongen, men i första är jag trött på att behöva "stå till svars" för alla andra jägare. Om man råkar nämna att man jagar i fel sammanhang så kan hända att man får ta skit för än det ena, än det andra. Mine personliga åsikter om jakt diskuterar jag gärna på ett sakligt sätt, men hur någon annan som titulerar sig som "jägare" agerar är väl inte min ensak.

Så vad ligger egentligen i begreppet "att vara jägare"?

Det framhävs i många sammanhang att jägare har god kunskap om skog och mark, naturen, viltet etc. Och visst, jag har stort intresse för detta, och besitter en hel del kunskap i ämnet.

Men det betyder inte att jag är någon expert i alla sammanhang för det. Jag är trött på jägare som ska ha åsikter huruvida det är rätt eller fel med älgjakt med anledning av viltolyckor. Jag lägger dövörat till om någon försöker påtala hur bra det är för stammens konstitution med jakt.

Att vara jägare betyder inte att man har varken formell eller reell kunskap att uttala sig om allt som hör djur och natur till.

Att man emellanåt tar en promenad med bössan i skogen och fäller en och annan hare eller rådjur, efter att avlagt jägarexamen i samband med en långhelgs intensivkurs, gör dig inte automatiskt till viltvårdare.

26 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)